Необхідні продукти:
- 600 г риби;
- Зелена цибуля;
- Бульйон;
- Корінь селери;
- Перець;
- Соус бешамель;
- Лимонний сік (1 ч. ложка);
- Біле вино (40 мл).
Випатрану і вимиту рибку слід висушити і нарізати на невеликі порції. Цибулю (білу її частина) дрібно нарізаємо, після чого її потрібно викласти в сотейник. Цибулю посипаємо селерою, котру слід нарізати соломкою. Далі на овочі викладаємо жерех і заливаємо його бульйоном та білим вином. Варити страву треба на невеликому вогні до повної готовності.
Далі бульйон потрібно процідити і уварити наполовину, після чого додається соус і добре перемішується з бульйоном. Подаючи на стіл, готову рибку можна скропити лимонним соком.