Необхідні продукти:
- 2 рибини по 1 кг;
- 4 помідори;
- Цибуля;
- Насіння льону;
- Спеції для рибки;
- Мед (1-2 ст. ложки);
- Рослинна олія;
- Сіль.
Добре почищений і промитий товстолоб складають в глибоку миску, солять і посипають 2-3 ст. ложками спецій. Також для маринаду цибулю ріжуть кільцями, а помідори – невеликими шматочками. Всі інгредієнти додають до риби, при цьому сумішшю, що в підсумку вийшла, ретельно обмазують тушки. Маринувати продукцію необхідно 20 хвилин.
Промариновану рибку обмазують маслом і медом, а потім викладають на деко, яке потрібно вистелити пергаментом. При цьому овочі, в яких маринувалася рибка, також викладається на деко під тушки. Поверхня товстолобика посипається насінням льону.
У добре розігрітій духовці страва запікається півгодини до утворення золотистої скоринки. При цьому готовність риби можна легко перевірити за допомогою зубочистки: якщо проткнути її спинку і з неї витече світлий сік, то закуска готова до вживання.
Подавати можна з запеченою картоплею і овочевим салатом.