Основні продукти, які знадобляться при приготуванні:
- 3-4 рибини;
- Картопля;
- Цибулина;
- Свіжа зелень;
- Лавровий лист (2-3 шт.);
- 1 морквина;
- Сіль;
- Чорний перець горошком.
Перед початком варіння плітку треба добре вимити і очистити. Особливо важливо видалити акуратно зябра, адже вони в процесі приготування виділятимуть гіркоту. У воду додаємо цілком очищену цибулю і нарізану кубиками картоплю, після чого варимо на невеликому вогні. При цьому не варто забувати про перець і сіль, які кидають саме на цьому етапі варіння.
Морквину, яку нарізаємо кружечками, варто додати в каструлю і кинути лавровий лист. Після цього суп потрібно варити практично до готовності овочів, далі – кладемо рибку і варимо близько 10 хвилин.
Вимкнувши вогонь, в юшку додаємо рубану зелень і настоюємо під закритою кришкою ще декілька хвилин.