Меню
+38 (068) 493-08-76
(Час роботи: 8.00 - 18.00)
(Обід: 12.00 - 13.00)

Юшка з плітки

Уха из плотвы

Основні продукти, які знадобляться при приготуванні:

  • 3-4 рибини;
  • Картопля;
  • Цибулина;
  • Свіжа зелень;
  • Лавровий лист (2-3 шт.);
  • 1 морквина;
  • Сіль;
  • Чорний перець горошком.

Перед початком варіння плітку треба добре вимити і очистити. Особливо важливо видалити акуратно зябра, адже вони в процесі приготування виділятимуть гіркоту. У воду додаємо цілком очищену цибулю і нарізану кубиками картоплю, після чого варимо на невеликому вогні. При цьому не варто забувати про перець і сіль, які кидають саме на цьому етапі варіння.

Морквину, яку нарізаємо кружечками, варто додати в каструлю і кинути лавровий лист. Після цього суп потрібно варити практично до готовності овочів, далі – кладемо рибку і варимо близько 10 хвилин.

Вимкнувши вогонь, в юшку додаємо рубану зелень і настоюємо під закритою кришкою ще декілька хвилин.