Меню
+38 (068) 493-08-76
(Час роботи: 8.00 - 17.00)

Товстолоб шашликовий

Толстолоб шашлычный

Необхідні продукти:

  • 2 рибини по 1 кг;
  • 4 помідори;
  • Цибуля;
  • Насіння льону;
  • Спеції для рибки;
  • Мед (1-2 ст. ложки);
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Добре почищений і промитий товстолоб складають в глибоку миску, солять і посипають 2-3 ст. ложками спецій. Також для маринаду цибулю ріжуть кільцями, а помідори – невеликими шматочками. Всі інгредієнти додають до риби, при цьому сумішшю, що в підсумку вийшла, ретельно обмазують тушки. Маринувати продукцію необхідно 20 хвилин.

Промариновану рибку обмазують маслом і медом, а потім викладають на деко, яке потрібно вистелити пергаментом. При цьому овочі, в яких маринувалася рибка, також викладається на деко під тушки. Поверхня товстолобика посипається насінням льону.

У добре розігрітій духовці страва запікається півгодини до утворення золотистої скоринки. При цьому готовність риби можна легко перевірити за допомогою зубочистки: якщо проткнути її спинку і з неї витече світлий сік, то закуска готова до вживання.

Подавати можна з запеченою картоплею і овочевим салатом.