Меню
+38 (068) 493-08-76
(Час роботи: 8.00 - 18.00)
(Обід: 12.00 - 13.00)

Солянка з товстолобом

Солянка с толстолобиком

Необхідні продукти:

  • Товстолоб;
  • 2 ст. ложки томатного соусу;
  • Сметана;
  • 4 шт. маринованих огірків;
  • Олія для обсмажування овочів;
  • Сіль і перець;
  • 1 лавровий лист;
  • Цибуля;
  • 1 лимон
  • Маслини (до 10 шт.)

Особливості приготування страви

Нарізану невеликими шматками рибку заливають холодною водою і готують 15 хвилин. При цьому не слід забувати, що після закипання треба додати спеції і за смаком посолити.

За цей час можна порізати 1- 2 цибулини і обсмажити її на олії, додавши до неї дрібно нарізані огірочки. Тушкувати овочі треба 5-7 хвилин, після чого виливають у сковорідку томатну пасту, яку попередньо розводять у воді. Тушкують зажарку ще 10 хвилин, а потім виливають її в каструлю до рибки. Багато хто додає також огірковий розсіл. Готують солянку 10 хвилин, а після зняття з вогню дають їй настоятися ще15 хвилин.

Подаючи страву на стіл, рекомендується в кожну тарілку додати шматочок лимона, маслини і по 1 ложці сметани.