Щоб приготувати страву, слід підготувати наступні інгредієнти:
- 2 кг рибки;
- 500 г печериць;
- Зелень;
- Рослинна олія;
- Перець і сіль;
- 1 велика цибулина.
Підготовлену рибину нарізати невеликими порційними шматочками. Далі синець потрібно покласти в миску, попередньо посолити і поперчити його, щоб м’ясо добре просолилось.
Помиті гриби слід нарізати великими шматками, а очищену цибулю – четвертькільцами. Для приготування страви можна взяти чавунну гусятницю або ж сотейник з товстим дном. У ємність необхідно налити невелику кількість масла і викласти гриби і цибулю, посоливши дані продукти.
Тушкувати гриби з цибулею 5 хвилин, після чого викласти рибу зверху цибулі і залити водою, щоб інгредієнти були покриті до половини. Після того, як блюдо закипить, максимально зменшити вогонь і тушкувати до готовності рибки. В якості гарніру відмінно підійде картопля або гречана каша. Подавати до столу порційними шматками з підливою і грибами, прикрасивши зеленню.