Для приготування страви знадобиться:
- 1 кг рибки;
- Свіжа зелена цибуля;
- 3-4 ст. л. зеленого кропу (попередньо подрібненого);
Для панірування візьміть:
- Яйце (1-2 шт.);
- Півсклянки борошна;
- ¼ склянки молока;
- Перець і сіль за смаком.
Спосіб приготування
Для початку потрібно вимити чехонь, а потім вийняти всі її нутрощі, щоб залишилися два філе, з’єднаних між собою в області спинки. Після чого промити і висушити їх. Половинки філе зовнішньої частиною треба укласти в борошно, яке попередньо змішують з сіллю. Внутрішню частину обробляють перцем, присипаючи подрібненої сіллю.
Далі необхідно скласти половинки філе і обваляти в борошні. Перед смаженням шніцелі часто змочують сумішшю з молока і яйця, потім потрібно обваляти в борошні і починати смажити. Риба обсмажується до рум’яної скоринки з обох сторін. Для цього береться добре розпечена сковорідка і велика кількість жиру, оскільки в іншому випадку шніцель просто розвалиться.