Для приготування знадобляться:
- Велика щука;
- Цибуля – 3 шт .;
- Олія соняшникова;
- Половина лимона;
- Сметана (300 мл);
- Спеції та сіль.
Очищену рибину потрібно розділити на філе, які розрізають на невеликі шматочки. На м’ясо слід видавити сік з лимона, натерти його спеціями і сіллю, після чого дати йому час промаринуватися (близько півгодини). Цибулю і лимон, з якого вичавили сік для маринаду, нарізаємо кільцями.
На сковороду треба влити олію і обсмажити філе з обох боків до рум’яного виду на сильному вогні. Потім зверху викласти на них лимон і цибулю. Тушкувати 5 хвилин, далі додати сметану. Закривши кришкою, довести страву до кипіння і зменшити вогонь. Після цього готувати рибку потрібно ще 20-30 хвилин.