Для приготування страви знадобиться:
- Плотва;
- Картопля;
- Половинка лимона;
- Сметана;
- Олія;
- Твердий сир;
- Різні спеції.
Як приготувати?
Випатрану і вимиту плотву слід нарізати невеликими порційними шматками. На підготовлену рибку треба видавити лимонний сік, добре приправити спеціями і дати деякий час промаринуватися.
Картоплю слід нарізати невеликими кубиками, а цибулю – півкільцями. Форму змащуємо олією, а далі викладаємо посолену картопля, зверху – шматочки плітки, які посипаємо цибулею. Далі страву заливаємо 400г сметани і запікаємо 30 хвилин в духовці при температурі 170ºС. По закінченню зазначеного часу закуску потрібно посипати натертим сиром і випікати ще 10 хвилин.