Інгредієнти для приготування страви:
- 1 кг риби;
- Картопля;
- Цибуля;
- Сало;
- Бульйон;
- Сіль і перець;
- Сметана (1 склянка);
- Лавровий лист.
Рибку для початку потрібно обробити і промити. Відрізані голови відварити, щоб вийшов бульйон. 6 картоплин зварити і нарізати невеликими кубиками. Після чого в глибоку каструлю потрібно викласти шарами всі підготовлені для страви компоненти: картоплю, окуні, які змащуються сметаною, присипати нарізаною цибулею, поперчити і посолити, кинути лавровий лист. Далі – обкласти блюдо дрібно нарізаними шматочками сала. За таким принципом можна повторити послідовність шарів кілька разів.
Закуска заливається звареним бульйоном і відправляється в духовку. Тушкується блюдо до повного розм’якшення кісток риби. Особливо для такого рецепта підійдуть дрібні особини, в результаті приготування яких можна їсти цілком.