Що знадобиться:
- Риба (близько 2 кг);
- Півсклянки дев’ятипроцентного оцту (часто використовують яблучний);
- 1 стакан солі;
- Лавровий лист;
- Рослинна олія – 1-1,5 склянки;
- Цибуля ріпчаста;
- Вода;
- Перець чорний, перець червоний і інші спеції.
Вимитий і очищений синець слід нарізати середніми підківками. Далі можна приготувати маринад. Сіль, оцет і всі приправи додаються в кип’ячену воду (2 л), після чого її слід знову довести до кипіння.
Важливо добре охолодити рідину, оскільки в іншому випадку рибка стане як варена. Охолодженим розсолом потрібно повністю залити синець, накрити кришкою і поставити в прохолодне місце на 10-12 годин.
По закінченню зазначеного часу рибу слід перекласти в іншу ємність, зверху присипати цибулею, порізаною кільцями, а також полити олією. Необхідно дати просочитися делікатесу ще 10-15 мнуть і можна подавати на стіл.