Щоб приготувати закуску, нам знадобляться такі продукти:
- 1 рибина;
- 3 ст. ложки рослинної олії;
- Сіль;
- Перець мелений чорний;
- 2 цибулини;
- Шестипроцентний оцет (2 ст. ложки).
Ляща для початку потрібно добре вимити, а потім відрізати голову і хвіст. Найчастіше для маринування рибку розділяють на філе. Промиті і висушені філейні частини треба порізати на смужки. Скласти тушки в глибоку миску, посипати сіллю і залишити на 3 години, щоб вони просолилися. У жарку пору року найкраще рибу поставити на цей час в холодильник.
Далі необхідно філе трохи промити, щоб усунути зайву сіль. Рибу поперчити за смаком, а цибулю нарізати півкільцями. У чисту банку слід викласти на дно порізану цибулю, потім рибу. Так треба чергувати шари до верху ємності. Після цього додається оцет і олія. Щільно закриту кришкою банку потрібно поставити в холодильник приблизно на 1 добу.
Подавати делікатес слід на тарілці, посипавши подрібненою зеленню, прикрасивши дольками лимона або маслинами.