Щоб приготувати таку смачну закуску, слід підготувати такі продукти:
- Риба;
- Картопля;
- Сметана;
- Болгарський солодкий перець;
- Вершкове масло;
- Цибуля;
- Помідори (3-4 шт.);
- Сало копчене;
- Сіль;
- Борошно;
- Різні спеції і червоний перець (мелений).
Як готувати?
Карпа треба порізати на порційні шматки, не видаляючи при цьому ребра, хребет і шкірку. Сало порізати маленькими шматочками і наповнити ними риб’ячі тушки, після чого посипати їх сіллю і перцем.
Картоплю треба порізати і варити майже до готовності. Деко змастити маслом, викласти на нього рибку і картоплю, посипати все помідорами, солодким перцем і цибулею, попередньо нарізаними. Закуску полити маслом, яке потрібно перед цим розтопити, і відправити в духовку, розігріту до 200ºС. Запікати треба до повної готовності риби. Далі необхідно змішати сметану і борошно, після чого залити отриманою масою коропа в самому кінці запікання.