Для приготування такого оригінального борщу знадобляться продукти:
- 1 кг риби;
- Буряк;
- Ріпчаста цибуля;
- Гриби (найчастіше беруться сушені);
- Морква;
- Борошно;
- Білокачанна капуста;
- Лавровий лист;
- Шестипроцентний оцет;
- Сметана;
- Маслини;
- Зелень.
Для початку борщ вариться з грибів, маслин, також потрібно додати лавровий лист. Потім додається капуста і буряк, попередньо нарізані. Після чого такий бульйон слід продовжувати варити на невеликому вогні.
Нарізану цибулю треба обсмажити на сковороді, всипати в нього борошно і пасерувати кілька хвилин. Таку зажарку виливаємо в борщ і додаємо чайну ложку оцту.
Панірований в борошні карась обсмажується з двох боків до рум’яного виду і додається в борщ за кілька хвилин до закінчення варіння. Подаючи на стіл, борщ в тарілці посипається подрібненим кропом і додається ложка сметани.