Щоб замаринувати рибу, нам знадобляться:
- 1 рибина;
- Зелень селери;
- 100 г цукру;
- Чорний і запашний перець (по 7 горошин);
- 100 г дев’ятивідсотковий столового оцту;
- 2-3 лаврового листа;
- Сіль – 200 г;
- Цибуля.
Маринований товстолоб: спосіб приготування
Почищеного і випотрошеного товстолоба слід добре вимити і замочити в холодній воді на деякий час (близько 2 годин). Багато хто віддає перевагу тому, щоб розділити його на філе, оскільки так набагато зручніше.
Поки продукція знаходиться в замоченому стані, можна приготувати маринад. У киплячу воду (1 літр) потрібно додати необхідні спеції: лавровий лист, сіль, чорний і запашний перець, а також цукор. Після цього кип’ятити її ще 2 хвилини. Коли воду знімають з вогню, в неї додають цибулю, селеру і оцет.
Вимочений продукт слід перекласти в інший посуд, де він повинен поміститися цілком, і залити приготовленим маринадом. При цьому рідина повинна повністю покривати товстолобика.
Риба маринується 24 години при кімнатній температурі, в процесі її потрібно постійно перевертати. Приготований делікатес необхідно зберігати в холодному місці. Така закуска відмінно підійде до вареної або печеної картоплі та інших видів гарніру.