Для приготування делікатесу знадобиться:
- 1 кг риби;
- 3 лимона;
- 3 зубчики часнику;
- Перець;
- Сіль;
- Рослинна олія (4 ст. ложки).
Очищену рибу вимити і усунути голову, потім акуратно відокремити філе. Після цього порізати дрібно цибулю і обсмажити на сковороді. Часник треба теж подрібнити і додати до філе в глибоку ємність, видавивши туди ж і лимон. Добре посолити і поперчити, а далі дати промаринуватися філе 20 хвилин.
Деко застелити фольгою і викласти на нього половину філе, окропивши олією. На рибу викласти обсмажену цибулю, яку потрібно накрити другою частиною тушок, щоб вона опинилася всередині. Блюдо накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку на півгодини (175ºС). Після цього знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин. Готовий карась подається з лимоном і овочевим салатом.