Щоб приготувати такий делікатес, потрібно підготувати наступні продукти:
- Стейк або філе сома;
- Лимон;
- Свіжий імбир;
- Печериці (200 г);
- Цибуля;
- 1 солодкий перець;
- Гілочка зеленої петрушки;
- Соєвий соус.
Почати приготування страви потрібно з підготовки маринаду для сома. Для цього імбир слід натерти на дрібній тертці, а з лимона вичавити сік. Натертий імбир і сік лимона потрібно з’єднати і додати до них соєвий соус.
Стейк треба покласти в пакетик і залити його приготовленої сумішшю. В такому випадку він зможе добре просочитися з усіх боків. М’ясо буде маринуватися близько 20 хвилин.
Для гарніру необхідно гриби, цибулю, перець і зелень нарізати невеликими шматочками. Просочену маринадом рибку потрібно обсмажити на великому вогні, витративши по 3 хвилини на кожну сторону. Після цього на слабкому вогні стейк обсмажують ще по 5 хвилин з усіх боків.
Овочі для гарніру потрібно посмажити до готовності і залити маринадом, який залишився від риби. Туди ж слід додати зелень. Приготовану рибу і овочевий гарнір подають на одній тарілці, при цьому страву на тарілці можна скропити лимонним соком.