Site icon Рибка Боровицька

Заливна щука

Заливная щука

Основні продукти, які знадобляться:

Рибини слід гарненько почистити і вимити, після чого усунути кістки. Тушки порізати разом зі шкірою на шматочки. Кістки, голови і плавники не варто відразу ж викидати, їх потрібно залити в каструлі водою і поставити на невеликий вогонь. Коли вода закипить, прибрати з поверхні піну, додати коріння селери і петрушки, які перед цим дрібно нарізають. При цьому потрібно вкинути порізану цибулю, лавровий лист, перець і сіль. Варити близько 1 години, після чого процідити рідину і знову дати їй час закипіти. Потім додати підготовлене м’ясо і варити до повної його готовності.

Відварену рибку потрібно вийняти з каструлі і залишити для охолодження. У бульйон потрібно вкинути цукор, влити оцет, а також желатин, попередньо замочений у воді. Після цього його потрібно підігріти, щоб желатин повністю розчинився. Далі рідину проціджують і охолоджують. Щуку заливають підготовленим бульйоном і залишають на деякий час в холодному місці. Коли страва застигне, її можна прикрасити гілочками петрушки або кропу.

Exit mobile version