Щоб приготувати в’ялену чехонь до пива, нам знадобляться такі інгредієнти:
- 5 штук свіжої риби-сирцю;
- Півкілограма солі.
Правила в’ялення
Перед приготуванням рибку потрібно добре промити, після цього викласти в посудину і добре пересипати її сіллю. Після цього на чехонь ставлять гніт, накривають марлею і на кілька днів залишають її в прохолодному місці.
Відмінно просолену продукцію потрібно промити. Після цього її нанизують на шнур і вивішують для просушування і в’ялення. Для цього підійде прохолодне затемнене місце.
Тривалість процесу в’ялення багато в чому буде залежати від розмірів рибки і місця, де її розвісили. В середньому в’ялену чехонь можна вживати в їжу вже через 5-8 доби.