Необхідні продукти:
- Товстолоб;
- 2 ст. ложки томатного соусу;
- Сметана;
- 4 шт. маринованих огірків;
- Олія для обсмажування овочів;
- Сіль і перець;
- 1 лавровий лист;
- Цибуля;
- 1 лимон
- Маслини (до 10 шт.)
Особливості приготування страви
Нарізану невеликими шматками рибку заливають холодною водою і готують 15 хвилин. При цьому не слід забувати, що після закипання треба додати спеції і за смаком посолити.
За цей час можна порізати 1- 2 цибулини і обсмажити її на олії, додавши до неї дрібно нарізані огірочки. Тушкувати овочі треба 5-7 хвилин, після чого виливають у сковорідку томатну пасту, яку попередньо розводять у воді. Тушкують зажарку ще 10 хвилин, а потім виливають її в каструлю до рибки. Багато хто додає також огірковий розсіл. Готують солянку 10 хвилин, а після зняття з вогню дають їй настоятися ще15 хвилин.
Подаючи страву на стіл, рекомендується в кожну тарілку додати шматочок лимона, маслини і по 1 ложці сметани.