Основним інгредієнтом є плітка, якої для приготування даного делікатесу знадобиться близько 1 кг.
Для маринаду слід підготувати такі продукти:
- Вода (1 л);
- Сіль – 1 ст. ложка;
- Цукор (0,5 ст. ложки);
- Гвоздика;
- Оцет – 2 ст. ложки;
- Перець (запашний і горошком);
- Лавровий лист.
Особливості маринування
Почати потрібно з приготування маринаду, який грає ключову роль в створенні рибної пресерви. Слід довести воду до кипіння і додати необхідні компоненти: сіль, цукор, оцет, лавровий лист, гвоздику і перець. Варити маринад слід близько 10 хвилин. Підготовлену до використання рибу потрібно викласти в глибоку миску і залити гарячою рідиною. Після цього ємність накрити кришкою і укутати в ковдру. В такому випадку закуска буде остигати поступово.
Маринується рибка 3 години, після чого дану процедуру повторюють ще 1-2 рази. Подається закуска в холодному вигляді. За смаком маринована плітка буде нагадувати магазинного оселедця або скумбрію.