Продукти для приготування страви:
- 1 велика рибина;
- 2 цибулини;
- Каша гречана;
- Твердий сир ;
- Рослинна олія;
- Петрушка;
- Сіль і чорний перець.
Рибу потрібно добре очистити і промити, після чого висушити. Внутрішню і зовнішню її частини треба посолити і поперчити.
Цибулю слід нарізати невеликими кубиками й обсмажити рівномірно з усіх боків на олії. Подрібнену петрушку і охолоджені гречану кашу слід додати до цибулі і добре перемішати. Начинку потрібно ще трошки обсмажити, додавши ще трохи олії на сковороду. Після цього залишити її, щоб вона вистигла.
Просолену тушку потрібно нафарширувати прохолодною гречаної начинкою, після чого черевце з’єднати за допомогою зубочисток. Деко і саму рибину змащують олією. У розігрітій духовці до 180°С страва випікається до повної готовності (близько 20-30 хвилин). За 10 хвилин до готовності рибу посипають натертим на крупній тертці сиром.