Меню
+38 (068) 493-08-76
(Час роботи: 8.00 - 17.00)

Заливна щука

Заливная щука

Основні продукти, які знадобляться:

  • Риба – близько 1 кг;
  • Цибулина;
  • Оцет;
  • Селера і петрушка (корінь);
  • Перець горошком;
  • Желатин (1-2 ч. ложки);
  • Цукор і сіль.

Рибини слід гарненько почистити і вимити, після чого усунути кістки. Тушки порізати разом зі шкірою на шматочки. Кістки, голови і плавники не варто відразу ж викидати, їх потрібно залити в каструлі водою і поставити на невеликий вогонь. Коли вода закипить, прибрати з поверхні піну, додати коріння селери і петрушки, які перед цим дрібно нарізають. При цьому потрібно вкинути порізану цибулю, лавровий лист, перець і сіль. Варити близько 1 години, після чого процідити рідину і знову дати їй час закипіти. Потім додати підготовлене м’ясо і варити до повної його готовності.

Відварену рибку потрібно вийняти з каструлі і залишити для охолодження. У бульйон потрібно вкинути цукор, влити оцет, а також желатин, попередньо замочений у воді. Після цього його потрібно підігріти, щоб желатин повністю розчинився. Далі рідину проціджують і охолоджують. Щуку заливають підготовленим бульйоном і залишають на деякий час в холодному місці. Коли страва застигне, її можна прикрасити гілочками петрушки або кропу.