Меню
+38 (068) 493-08-76
(Час роботи: 8.00 - 18.00)
(Обід: 12.00 - 13.00)

В’ялена чехонь

Вяленая чехонь

Щоб приготувати в’ялену чехонь до пива, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 5 штук свіжої риби-сирцю;
  • Півкілограма солі.

Правила в’ялення

Перед приготуванням рибку потрібно добре промити, після цього викласти в посудину і добре пересипати її сіллю. Після цього на чехонь ставлять гніт, накривають марлею і на кілька днів залишають її в прохолодному місці.

Відмінно просолену продукцію потрібно промити. Після цього її нанизують на шнур і вивішують для просушування і в’ялення. Для цього підійде прохолодне затемнене місце.

Тривалість процесу в’ялення багато в чому буде залежати від розмірів рибки і місця, де її розвісили. В середньому в’ялену чехонь можна вживати в їжу вже через 5-8 доби.