Меню
+38 (068) 493-08-76
(Час роботи: 8.00 - 18.00)
(Обід: 12.00 - 13.00)

Маринований товстолоб

Маринованный толстолобик

Щоб замаринувати рибу, нам знадобляться:

  • 1 рибина;
  • Зелень селери;
  • 100 г цукру;
  • Чорний і запашний перець (по 7 горошин);
  • 100 г дев’ятивідсотковий столового оцту;
  • 2-3 лаврового листа;
  • Сіль – 200 г;
  • Цибуля.

Маринований товстолоб: спосіб приготування

Почищеного і випотрошеного товстолоба слід добре вимити і замочити в холодній воді на деякий час (близько 2 годин). Багато хто віддає перевагу тому, щоб розділити його на філе, оскільки так набагато зручніше.

Поки продукція знаходиться в замоченому стані, можна приготувати маринад. У киплячу воду (1 літр) потрібно додати необхідні спеції: лавровий лист, сіль, чорний і запашний перець, а також цукор. Після цього кип’ятити її ще 2 хвилини. Коли воду знімають з вогню, в неї додають цибулю, селеру і оцет.

Вимочений продукт слід перекласти в інший посуд, де він повинен поміститися цілком, і залити приготовленим маринадом. При цьому рідина повинна повністю покривати товстолобика.

Риба маринується 24 години при кімнатній температурі, в процесі її потрібно постійно перевертати. Приготований делікатес необхідно зберігати в холодному місці. Така закуска відмінно підійде до вареної або печеної картоплі та інших видів гарніру.