Меню
+38 (068) 493-08-76
(Час роботи: 8.00 - 18.00)
(Обід: 12.00 - 13.00)

Короп з овочами в червоному вині

Карп с овощами в красном вине

Знадобиться багато інгредієнтів для приготування цієї страви, а саме:

  • Рибина великих розмірів;
  • Картопля;
  • Кабачок;
  • 300 мл червоного вина;
  • Лимонний сік;
  • Соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • Вершкове масло;
  • Прованські трави;
  • Олія оливкова; Терті сухарі;
  • 3 зубчики часнику;
  • Мандариновий сік;
  • 4 ст. ложки йогурту;
  • Перець, сіль і лавровий лист.

Рибу, очищену і вимиту, потрібно розрізати на 8 частин. Щоб приготувати маринад, необхідно натерти часник в миску, видавити туди ж сік з лимона, після цього додати лавровий лист, вино і прованські трави. У такій суміші потрібно замаринувати шматочки коропа.

Тонко нарізані овочі (кабачок і картоплю) обсмажити на маслі, посоливши і поперчивши їх. Додати цибулю, розрізану на 4 частини. Замариновані шматочки рибки обсмажуємо також з усіх боків. У форму необхідно викласти обсмаженого коропа і вилити туди маринад, після цього посипати тертими сухарями. У духовці, розігрітій до 220ºС, запікати страву 10 хвилин. Далі полити закуску вершковим маслом, добре розтопленим, і продовжувати запікання ще 20 хвилин

Поки запікається риба, потрібно тертий часник, що залишився, змішати з йогуртом, мандариновим соком і соєвим соусом. На тарілку слід викласти готову рибку і овочі, які поливають приготовленим соусом.